راستش منمونده بودم اسم این کیک رو چی بذارم. عكس اسم ريحانه هرچی فکر مـیکردم اصطلاح فارسی واسه "چاکلت دریپد" پیدا نمـیکردم. عكس اسم ريحانه کیک شکلات سر رفته؟ کیک شکلات لبریز شده؟ کیک شکلات چکه کرده؟ کیک شکلات ذوب شده؟ کیک شکلات درون حال وا رفتن از گرما؟.... یـا من فارسیم خوب نیست... یـا من فارسیم کـه صد درصد خوب نیست!
آخرش بـه این نتیجه رسیدم کـه همون اسم بوشـهریش از همـه مناسب تره. ما درون زبان غنی (!) بوشـهری واسه dripped یـه معادل خیلی خوب داریم کـه مـیگیم... چُر کرده! داداشم مـیگفت: عكس اسم ريحانه "تو کـه این همـه اسمـهای اجق وجق خارجی واسه پستهات مـیذاری؛ خب اسم یکیش رو هم بذار چُر کرده!"
این کیک تولد سی سالگی داداشمـه. من از بچگی واسه هر دومون کیک تولد درست مـیکردم. اما چون فاصله بین تولد من و داداشم نـه روزه؛ ی خانم امر فرمودن کـه یک سال درون مـیون روز تولد یکیمون رو جشن بگیریم (از بس کـه من واسه کیک درست دنگ و فنگ دارم از تحمل ایشون خارج شده بوده لابد!). این سنت بودش که تا وقتی کـه خان داداش واسه تحصیل تشریف بردن شریف. دیگه من بی داداشم تک و تنـها دل و دماغ کیک تولد درست رو نداشتم (البته کماکان واسه بچه های دایی هام کیک درست مـیکردم) که تا امسال کـه بالاخره تحصیلاتشون بـه سلامتی تموم شد بوشـهر تشریف داشتن و من با کلی ذوق و شوق بـه یـاد کودکی رفتم تو کار کیک!
البته بـه دلایلی کـه واقفید، عكس اسم ريحانه فقط یـه کیک ساده و سریع درست کردم کـه در ادامـه خواهید دید:
خب... کیکش همون کیکه. دلیل انتخابم هم این بود کـه ی خانم هم بتونـه از کیک بخوره. بعد یـه دونـه بدون فراستینگ واسش آماده کردم کـه مشاهده فرمودید. اما این کیک هم فوق العاده سریعه (همزن نمـیخواد. بعد بچه آدم از ترس گریـه اش نمـیگیره!) و هم عالی پف مـیکنـه. و از همـه مـهمتر برشش عالیـه. چون توی کیک های لایـه ای برش خیلی مـهمـه.
برای شروع گنبد کیک رو مـیبریم چون مـیخوایم یـه سطح صاف واسه کار داشته باشیم
رنگ قرمز و تیره کیک رو مـیبینید؟ یـه کیک، اونم بدون تخم مرغ با یـه همچین بافت و رنگی؟رسپیش واقعا خوبه
مجددا تکرار مـیکنم کـه من شکر کیک رو نصف کرده بودم چون قرار بود روش رو با باترکریم بپوشونم
باترکریم سویسی رو یـاد گرفتیم. این باترکریم سریع و ساده هست و نتیجه اش هم تضمـینیـه. از همـه مـهمتر درون برابر حرارت مقاومـه
این رسپی به ما حدود دو لیوان باترکریم مـیده کـه برای تزئین یک کیک حدود 24 سانت (کوچکتر یـا بزرگتر) مناسبه. البته بسته بـه تزئین ممکنـه بـه مـیزان بیشتری نیـاز داشته باشید. این کیک من 18 سانتی بود
من حدود دو قاشق قهوه غلیظ بهش اضافه کردم (2 ق غ ش + 2 ق غ نسکافه) که تا طعم و رنگ خوبی بگیره
بعد مجددا خوب همش زدم که تا یکنواخت شـه
البته بـه اندازه سه اسکوپ از باترکریم رو به منظور تزئین نـهایی برداشتم و بعد قهوه رو اضافه کردم.
برای فیلینگ کیک... من اون قسمت از گنبد کیکها رو خورد کردم و با فندق و کمـی باترکریم مخلوط کردم
لایـه دوم کـه از قبل مسطحش کرده بودم رو روش قرار دادم
من قبلا شیوه کار با باترکریم روی کیک رو توضیح دادم اما باز هم تکرار مـیکنم:
یـه مقدار باترکریم روی کیک قرار مـیدیم
با اسپچولا یـا کارد بزرگ با حرکت چپ و راست کرم رو پهن مـیکنیم و کم کم رو بـه پایین حرکتش مـیدیم که تا دیواره رو هم بپوشونـه
سعی مـیکنیم باترکریم اضافی رو بگیریم. یعنی فقط یـه لایـه نازک کرم دور کیک رو بپوشونـه
کیک رو بـه مدت ده دقیقه توی یخچال قرار مـیدیم که تا باترکریم سفت شـه
اینطوری بیس کار آماده مـیشـه و بعد مـیتونیم بـه راحتی روی کیک کار کنیم
به این "کرام کوت" مـیگن چون با این کار دیگه خورده های ریز کیک وارد کرم نخواهند شد
حالا مقدار زیـادی باترکریم روی کیک مـیذاریم و همون کار رو تکرار مـیکنیم که تا کیک با یـه لایـه کلفت باترکریم پوشونده شـه
ابتدا دیواره رو پوشش بدید و بعد برید سر وقت سطح رویی
کرم اضافه رو هر بار از بدنـه کیک بگیرید
با دست راست کارد رو نگه مـیداریم و با دست چپ ظرف کیک رو مـیچرخونیم. هر چی کرم روی کارد مونده رو بـه ظرفی منتقل مـیکنیم و باز ادامـه مـیدیم که تا سطح کار تقریبا صاف شـه
یـه پارچ یـا ماگ رو از ش پر مـیکنیم
کارد رو توی ش فرو مـیبریم
با حوله یـا دستمال کاغذی آشپزخونـه خشکش مـیکنیم
ملایم کارد رو روی دیواره کیک حرکت مـیدیم. باز کارد توی دست راسته و با دست چپ ظرف رو مـیچرخونیم
هر بار کارد رو توی ش فرو مـیبریم و خشک مـیکنیم و ادامـه مـیدیم.
به خاطر حرارت کارد، باترکریم کمـی نرم مـیشـه و این باعث مـیشـه کـه سطح کار صاف تر و صاف تر شـه
دیواره کـه خوب صاف شد و ازش راضی شدیم؛ مـیریم سراغ روی کیک. همـین شیوه رو به منظور روی کیک هم تکرار مـیکنیم
اینقدر اینکار رو انجام مـیدیم که تا روی کیک هم صاف و تمـیز شـه
فقط کمـی حوصله مـیخواد
و با تمرین استاد خواهید شد و کیکهاتون صاف و شیک خواهند بود. البته فقط واسه وقتی کـه نیـاز بـه یـه سطح صاف داشته باشیم، وگرنـه اکثرا واسه تزئین کیک نیـازی بـه این کار نیست
حالا کیک رو توی یخچال قرار مـیدیم. مقداری شکلات رو خورد مـیکنیم
توی مایکروفر یـا روی بخار آب ذوبش مـیکنیم
با قاشق همش مـیزنیم که تا کمـی سرد و غلیظ شـه
توی قیف و یـا یـه زیپ لاک مـیریزیمش و سرش رو قیچی مـیکنیم و روی لبه کیک حرکتش مـیدیم
به صورت متناوب بـه قیف فشار مـیاریم.
اینطوری مقداری از شکلات درون برخی نقاط کیک بـه صورت رندم روی بدنـه کیک مـیریزه
کیک سرده و شکلات گرم. وقتی شکلات با باترکریم تماس پیدا مـیکنـه سفت مـیشـه و روی بدنـه کیک متوقف مـیشـه و پایین نمـیریزه
حالا با پیلر (و یـا کارد) مقداری شکلات شیو مـیکنیم
و پایین کیک مـیریزیم که تا لبه پایینی کیک رو پوشش بده
کیک شکلاتی ما با تزئین شکلات روان آویزان (عمرا بتونم یـه اسم درست واسش پیدا کنم. همون چُر کرده بهتره) آماده است
اگه واسه یـه مـهمونی عصرونـه دارید کار مـیکنید که تا همـینجا کافیـه
ولی واسه تولد، یـه چند قدم جلوتر مـیریم
از اون باترکریم وانیلی کـه از قبل کنار گذاشته بودیم؛ سه اسکوپ روی کیک قرار مـیدیم
با قاشق مقداری شکلات گرم روی اسکوپها مـیریزیم
اینقدر شکلات بریزید که تا روی خود کیک هم جاری شـه
به سرعت روی اسکوپها نون بستنی قیفی قرار بدید. بهتر اینـه کـه از قبل سایز نونـها رو با سایز کیک تنظیم کنید. من نونـها رو نصف کردم کـه زیـاد بزرگ نباشن
روی شکلات ترافل بریزید
اگه احیـانا سرعت عمل نداشتید و شکلات سفت شده بود، کافیـه دوباره مقدار کمـی شکلات روی اسکوپها بریزید و بعد ترافل رو بپاشید که تا به شکلات بچسبه
حالا دیگه کیک ما آماده است.
مـیتونید یکی یـا هر چندتا کـه مایلید "بستنی وا رفته" روی کیکتون داشته باشید
این کیک واقعا افکت مذاب داره! یعنی درون حدی کـه مادربزرگم هی مـیگفت: "ننـه زود باشید کیکه رو بخوریدش آب شد ها! همـه بستنیـها و شکلات هاش داره مـیریزه رو فرش!"
نازی مادربزرگم!
ولی همـینطور کـه گفتم این باترکریم کارش حرف نداره... حتی توی جهنم ما هم بیرون یخچال که تا ساعتها تکون نمـیخوره. هرچی دیگه بود واقعا تو این هوا چُر کرده بود!
همـینطور کـه گفتم این کیک برشش خیلی خوبه. مـیبینید کـه حتی این مـیکرو اسلایس هم حسابی خوشگل و تمـیز از آب درون اومده (این فرداشـه کـه من یـه اسلایسشو کـه با خودم آورده بودم خونـه رو خوردم و در آخرین لحظات یـادم افتاد واستون از برش کیک عنگرفتم! اینـه کـه اسلایسش مـیکرو اسلایس شده!)
امـیدوارم این پست بتونـه کمکی باشـه واسه اینکه دیگه از صاف درآوردن سطح کیک ها ترسی نداشته باشید
توضیح ظرف کیک : این کیک استند کادوی تولدم بوده کـه به سفارش خودم بهم هدیـه داده شده (من از این کارا زیـاد مـیکنم. اینجوری بیشتر از هدیـه ام لذت مـیبرم!) و از این بـه بعد زیـاد خواهید دیدش. اگه ازش تو بازار دیدید حتما یـه دونـه واسه خودتون بخرید. سرمایـه گذاری خوبیـه. خوبی اینجور کیک استندها بـه اینـه کـه مـیشـه روبانش رو متناسب با کیک عوض کرد. البته اگه صاحبش بـه اندازه من تنبل نباشـه!
تزئین کیک خوش بگذره!
[کیک شکلات چُر کرده ~ کارگاه آشپزسازی عكس اسم ريحانه]
نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Fri, 09 Nov 2018 16:55:00 +0000